Søk
Close this search box.

– Når jeg ser moren med munnbind som bøyer seg over barnevognen…

markering mot nedstenging av samfunnet, fra Oslo 27.11

– Jeg frykter at kuren er mer skadelig enn sykdommen. Tallenes tale er klare, det er svært få som blir alvorlig syke, der er få som dør.

Av Liv Ronglan. Hun jobber med dialog, er utdannet journalist, har mange års erfaring fra Røde Kors. Blant initiativtakerne til markeringen i Oslo 28.november mot nedstengningen av samfunnet. 

Liv Rognan, avbildet i Frognerparken i Oslo
Liv Ronglan

hemali savner mangfold og balanse i formidlingen om korona. I en serie artikler slipper vi derfor «andre» stemmer til. Dette er den fjerde, du kan også lese fra Pål Steigan og Iver Mysterud og Margrethe Salvesen Zivcic.

Jeg har ingen tradisjon for å gå til gatene, det er ikke min form. Men nå er jeg så kritisk til det som skjer i Norge at jeg ville markere. Jeg frykter at kuren er mer skadelig enn sykdommen. Tallenes tale er klare, det er svært få som blir alvorlig syke, der er få som dør. Statistisk sett er det ingen overdødelighet verken i Norge eller Sverige i 2020.

Et gedigent psykologisk eksperiment, der myndighetene skal se hvor langt de kan presse sin befolkning med meningsløse tiltak

-Annonse-

Det er så mye som skurrer. Det er akkurat som om vi er med på at et gedigent psykologisk eksperiment, der myndighetene skal se hvor langt de kan presse sin befolkning med meningsløse tiltak, større og større innskrenkning av grunnleggende rettigheter og helseskadelig munnbindbruk før vi reagerer. Men folk godtar jo alt! Og nå krever mange bare mer forbud, påbud og strengere straff! Det er skremmende. Folk er blitt livredde etter massiv fryktbasert og ekstremt ensidig informasjon både fra myndigheter og media.

Fikk meldinger: – Kom deg ut av Norge!

Så etter markeringen haglet det inn meldinger fra kjente og ukjente: Kom deg ut av Norge, du er en fare for dine medmennesker, du gjør verden til et dårligere sted. Da kjente jeg det i mellomgulvet, og jeg undret: Er det ikke mulig å stille kritiske spørsmål? Jeg ble skremt, men denne saken er for viktig til å holde kjeft.

Les: Visste du at definisjonen på pandemi ble endret av WHO?

Jeg undrer meg virkelig over det sterkt ensidige fokuset som kjøres ut i media. Jeg savner de juridiske og medisinske begrunnelser for de inngripende tiltakene. Og jeg savner kritiske spørsmål fra journalistene og fra opposisjonen. De demokratiske prosessene er fullstendig satt til side og Stortinget er helt overkjørt. Jeg synes det er veldig rart at opposisjonen og folket aksepterer dette.

Korte høringsfrister, vaksiner med lite dokumentasjon

Når jeg ser moren med munnbind på som bøyer seg over barnevognen… Dette har så mange negative effekter. Gjennomgående har vi sett korte høringsfrister ved inngripende lovendringer i bioteknologiloven, genteknologiloven og det siste: Vaksinene som er utviklet på under ett år og vaksineprodusentene har fått innvilget reduserte krav til dokumentasjon og oppfølging. Mye av oppfølgingen skal derfor foregå etter at vaksinene har blitt gitt til store deler av befolkningen.

Medier som NRK ikke uavhengige

Dette er for meg et gedigent medisinsk eksperiment. Jeg er superskeptisk, og medier som NRK er ikke uavhengig lenger, for meg fremstår de nå som tjenere av myndighetene. Heldigvis er vi flere som undrer oss og stiller kritiske spørsmål, men få tør å ytre seg offentlig. Facebookgruppen «Stop Lockdown» har 16 400 medlemmer, vi undrer oss over hvor fort folk har akseptert de ekstreme tiltakene, at ingen faktisk undersøker litt alternative kilder og hvor lett det er å få makt når du styrer med frykt.  Jeg mener virkelig at vi er fratatt grunnleggende rettigheter uten tilstrekkelige begrunnelser. Regjeringen styrer nå gjennom dekreter, forbud og påbud uten debatt. Det totalitære ligger veldig nært. Det er skremmende. Men, jeg har tro på at fornuften vil seire og at det menneskelige vinner frem. Sammen skal vi skape en sunn og god fremtid for alle.


Les mer fra hemali

Korona, overvekt og livsstil – kan vi snakke om det?
Pål Steigan om mediene og korona: – Som i Øst-Tyskland før murens fall.
– Far visner på sykehjemmet, vi kaller det solidaritet.
Britiske politikere anbefaler vitamin D som strakstiltak mot korona.

– Annonse –

– Annonse –