Søk
Close this search box.

Hemalipodden: Bli venn med hormonene dine!

Dame som smiler i naturen.

– Hormonene påvirker kroppen mer enn de fleste er klar over. Å bli venn med hormonene dine vil hjelpe deg å bli den beste utgaven av deg selv.

Det sier Cathrine Berge, naturlig hormonterapeut og kostholdsveileder. Cathrine ble selv sengeliggende med kronisk utmattelse og en rekke andre symptomer etter å ha neglisjert kroppens signaler i lang tid. Hun begynte å nøste og fant etterhvert sammenhenger med kosthold, stress, overbelastning og hormonene -og med det tilfrisking. Nå hjelper hun andre tilbake til hormonbalanse.

– Helse er helhet. Bli kjent med kroppen din, din unike kropp, og hva den trenger. Bli din egen helseminister. Det er er nøkkelen til god helse, sier Cathrine.

I denne episoden snakker vi om:

 • De ulike hormonene
 • Hvordan teste hormonbalansen
 • De tre ulike østrogener
 • Progesteron
 • Testosteron
 • Kortisol
 • Faktorer som påvirker hormonbalansen
 • Tegn på hormoner i ubalanse
 • Inflammasjon
 • Fertilitet
 • Hormonell prevensjon
 • Kosthold og kosttilskudd

-Annonse-

Les også: Lavt stoffskifte er en autoimmun sykdom


Nyeste episoder av Hemalipodden

Julianne Lyngstad om IBS: – Du kan bli mageplagefri!
– Først endometriose, siden var jeg døden nær
– I en verden som normaliserer utbrenthet, våg å hvile
Etter koronavaksinen: – Hvordan kan jeg akseptere at dette skjer med meg?

– Annonse –

– Annonse –

3 kommentarer

 1. Jeg fikk flere aha opplevelser av å lytte til Cathrine. Det er mer enn 20 år siden jeg leste boka til den kjente Susan Somers, The sexy years. Hormoner var i fokus og jeg har siden tatt opp dette med mine fastleger, som har stirret dumt på meg. Men jeg er overbevist om at jeg har et hormon problem. Ikke alvorlig men noe uvanlig skjer en gang i måneden. Hvordan få kontakt med Cathrine?

 2. Pussig at jeg kom til å tenke på Suzanne Somers etter så mange år. For så å lese at hun nå er død, 76 år gammel. Suzanne kom i overgangsalderen og ble opptatt av hormoner og hva hun kunne tilføre kroppen for å slippe ubehaget med bl a svettetokter. For mer enn 20 år siden ble det mye snakk om å tilføre østrogen etc . Selv var jeg av den oppfatning at jeg måtte holde ut ubehaget med svettetokter uten tilføring av hormoner. Kun leve sunt. Mine venninner kunne fortelle at de hadde det så mye bedre etter at legen skrev ut østrogen. Selv kom jeg meg gjennom med en håndvifte jeg fikk når jeg var i syden. Den ble med meg overalt. Den hjalp meg og etter noen år kunne jeg legge den i skuffen. Jeg lurer på om Suzanne fikk hormoner hun ikke skulle fått tilført. Endokrinolog blir de kalt legene som du skal søke time hos. Men de befinner seg på sykehuset så mine forsøk på å få kontakt ble forgjeves. Suzanne fikk flere kontakter som utredet henne og ga henne spesielt hormoner, for som du kan lese i boka The sexy years er behovet forskjellige fra kvinne til kvinne. Hun mottok altså doser av ymse slag som skulle passe henne. Så det jeg lurer litt på siden hun fikk brystkreft i flere omganger: er om hun fikk hormoner hun skulle vært foruten. Cathrine sier hun er terapeut og ikke behandler og da lurer jeg på hvordan hun hjelper sine klienter. For som terapeut har hun visst ikke lov til å gi klienten annet råd.

 3. Så nylig en youtube film om Suzanne Somers. Når tema bioidentical hormones kom opp fikk jeg en aha opplevelse. Suzanne har alltid vært opptatt av å leve sunt – men hennes interesse for dette temaet bioidentical hormones ble nok hennes skjebne. Hun fikk hudkreft som 20 åring. Og døde nå av brystkreft. Hun fikk tilført bio-identiske hormoner i mange år.

  Bioidentical hormones
  Breast cancer risk appears to be higher with daily progesterone (continuous combination HRT) than with less frequent progesterone (sequential or cyclical combination HRT). This increase in risk applies to and natural hormone products as well as synthetic hormones.
  Dette kan du også lese. Are bioidentical hormones safe for breast cancer?

  Bioidentical hormones are compounds produced to be chemically and biologically the same as naturally occurring hormones such as estradiol and progesterone. Their effect on breast cancer development is unclear, due to conflicting evidence.
  Det Cathrine Berge forteller oss er interessant, så langt at hun forteller oss om hvordan vi bør forholde oss til hormonelle problemer. Selv har jeg holdt meg unna alt som er kjemisk fremstilt. Også p-piller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *