Kunnskapsløst valgflesk

Tjukk dame med potetgull.
Skjermdump fra Erna Solbergs Facebook-side 6. august 2022.

“Høyre-gull”, kaller Erna det. Nå deles det ut til elever på vei til skolen. Mangel på kunnskap eller ren kynisme? God helsepolitikk er det i alle fall ikke.

Det var Susann Stave som først omtalte saken på sin Instagram-profil.

Det er valgår og allerede i fjor var Høyre i god gang med å planlegge årets valgkamp. Da ble posene med “Høyre-gull” satt i produksjon, godt hjulpet av Sørlandschips.

– Høyre har fått sin egen chips! Den blir det mulig å smake på Høyre-stands rundt om i hele landet i valgkampen neste år, skriver Erna Solberg på sin Facebook-side 6. august i fjor og legger begeistret til:

– Gøy å se hvor raskt en potet kan bli til ferdigkrydret chips i pose. Faktisk tar det bare 35 minutter.

-Annonse-

Tyvstartet valgkampen?

Det er åpenbart ikke bare på Høyre-stands det blir mulig å smake gullet. Tidligere denne uken ble chips-posene delt ut til elever på vei til skolen.

Susann Stave har en master i ernæring og belyser aktuelle problemstillinger knyttet til kosthold og helse på sin Instagram-profil. I innlegget skriver hun:


“Høyre legger vekt på at det er den enkelte selv som skaper grunnlaget for god helse, men sier i sitt partiprogam at det er viktig å sikre barn, unge og sårbare gruppers rett til å leve i helsefremmende omgivelser. Da lurer jeg veldig på hvorfor de deler ut potetgull til skoleelever på vei til skolen?”

Det er lett å stille seg bak dette spørsmålet.

Skjermdump fra Erna Solbergs Facebook-side 6. august 2022.
Skjermdump fra Erna Solbergs Facebook-side 6. august 2022.

Les også: Ingen Kims, ingen kos?

Blåbær og potetgull

På en av pressekonferansene like etter 12. mars 2020 fortalte Erna at hun sverger til en neve blåbær daglig for å styrke helsen. Etter det ble det tyst om kostholdsråd for å styrke immunforsvaret. Både fra statsministeren og helseminister Høie. Med Høyre i regjering ble imidlertid sukkeravgiften fjernet, midt i pandemien.

Et søk i Høyres partiprogram gir null treff på både “kosthold” og “ernæring”. Vi må til en arkivert artikkel fra 2017 for å finne noen bevingede ord om kosthold.

Daværende helseminister Bent Høie siteres:

– Gode vaner skapes tidlig. Det vi lærer i barneårene har vi ofte med oss videre i livet. Derfor er vi veldig opptatt av å stimulere barn og unge til å spise sunnere.

Chips på skoleveien stimulerer neppe gode vaner. Usmakelig valgflesk, før valgkampen har begynt, er kanskje en mer treffende assosiasjon?


Mer fra Hemali

– Erna, vi er ikke ferdig snakka!
Psykisk sykdom – vår tids største misforståelse?
– Ille at Oslo-byrådet vil forby kjøtt i barnehagen!
Lær å lage leverpostei på gamlemåten

– Annonse –

– Annonse –

Én kommentar

  1. Erna, den mest metabolsk ute og kjøre statsminister vi noen gang har hatt … promoterer høykarbosøppel. Jeg tipper at hadde tullingene som sitter i regjering i dag kommet på idéen før partiet litt til “høyre” for dagens “litt mer venstre,” ja så hadde de gjort det samme. For hva selger bedre en søppel som bare stimulerer lyst på karbohydrater?

    Faen for en gjeng med skrotinger som sitter på det “store” barnehagetinget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *