Søk
Close this search box.

Nygifte Torstein: – Glad jeg sa nei til belastende kreftbehandling

torstein og alessandra pedersen gifter seg

I år giftet Torstein (53) seg med Alessandra. Han er en «kreftoverlever». Seks år er gått siden beskjeden «uhelbredelig kreft».

Kreftbehandling: Om kreften er uhelbredelig, så kan jeg jo like godt takke nei til belastende behandling, tenkte Torstein Pedersen.
Det var andre gang han fikk kreft. Første gang hadde han tillit til systemet, men nå takket han nei til cellegift og stråling.
– Jeg tror det er viktigste årsak til at jeg nå er symptomfri. Cellegift har sin plass, men i mye mindre grad og doser enn dagens praksis.

Symptomfri


Mange mente mye da Torstein heller valgte grep i livsstil enn offentlig behandling. Men seks år etter diagnosen myelomatose, som ifølge Norsk Helseinformatikk er «umulig å kurere», er Torstein høyst vital. Ikke kreftfri, men symptomfri. Ofte vandrende i byfjellene utenfor Bergen, sterk i troen på at sykdommen skal helbredes gjennom den tid det tok for den å utvikles. Altså 10-15 år.
Da Torstein fikk testikkelkreft 33 år gammel, møtte han «systemet» i tillit.
– En av de få kreftformene cellegift faktisk virker på, men til en pris. Jeg fikk sykdomstegn umiddelbart etterpå, men de ble neglisjert. Blodprøvene viste høy senkning, et klart tegn på uspesifikk betennelse, som er bakenforliggende årsak til de fleste moderne sykdommer.

Uklar betennelse «ikke å bry seg om»

Torstein laget kurver for å se utviklingen i senkning, tallet bare steg i årene etter kreftbehandlingen. Normalt skal det ligge rundt 15, men endte over 100.
– Du har en betennelse, men ikke bekymre deg, sa legen. Det slo jeg meg til ro med.
I 2015 fikk han diagnosen myelomatose, beinmargskreft. Selv tror han at sykdommen utviklet seg gjennom de 15 årene etter behandlingen for testikkelkreft.

Ingen fortalte meg at melphalan er kreftfremkallende og kan føre til akutt leukemi.

-Annonse-

Legene anbefalte stamcelletransplantasjon og høydose av cellegiften melphalan.
– Ingen fortalte meg at melphalan er kreftfremkallende og kan føre til akutt leukemi.
Torstein var redd, han slukte litteratur, tvilen økte med kunnskapen. Er behandlingen medvirkende, og kanskje hovedårsak?
– Før eller siden vil kreften returnere, sa legene. Statistisk vil den da være mer aggressiv.
Etter Torsteins nei ringte overlegen ham.
– Han mente at jeg var uansvarlig. Jeg møtte mye arroganse, og lite åpenhet. «Vi må forholde oss til evidensbasert skolemedisin.»
– Svikten ligger i systemet, jeg forstår at legene er bundet. Men jeg savner åpenhet for at andre, mer skånsomme metoder kan virke.

De fleste tåler maks to behandlinger med beinmargstransplantasjon og melphalan. torstein

Facebook-siden sin Killcancer skrev Torstein:
«Myelomatose er en kreft legene sier de ikke kan kurere, men som de likevel ønsker å behandle tungt med beinmargstransplantasjon og den sterkt kreftfremkallende cellegiften melphalan, samt en rekke andre skadelige stoffer etterhvert som kreften returnerer, og det ikke lenger hjelper med transplantasjon og melphalan.
Legene vet at behandlingen medfører stort ubehag og betydelig risiko for komplikasjoner, ny alvorlig kreft, (Akutt Myelodysplastisk Leukemi, AML), og tidlig død. 10-15% dør av denne behandlingen som ødelegger immunforsvaret slik at selv ufarlige infeksjoner kan bli livstruende.
Overlever du behandlingen, kan du forvente at kreften vender tilbake etter kun måneder eller få år. Og da med forsterket styrke og redusert immunforsvar. De fleste tåler maksimum to behandlinger med beinmargstransplantasjon og melphalan. For at dette hardkjøret mot kroppen likevel skal kunne forsvares må hypotesen til de behandlingsivrige legene åpenbart være at man går en enda raskere død i møte om man velger å avstå fra behandling.»
(Referanse: Kreftlege Azra Reza: The first cell, and the Human costs of Pursuing Cancer to the Last)

Nei til belastende kreftbehandling

– Mange leger tror de vet alt om helse fordi de har studert medisin i syv år. Men mennesket er et større mysterium. Med radikal omlegging falt mitt kreftnivå (proteinnivået) med 50 prosent de første fem månedene.
Først og fremst la Torstein om kosten. Han gikk ned 20 kilo, vandret i fjellet, juicet 10-13 glass om dagen, leste, lærte…
– Hvilket grep tror du har vært det viktigste?
– At jeg sa nei til behandling.

Se video med Torstein.

Alessandra og Torstein nyter livet og kjærligheten

Mer fra hemali

hemali Mening: Det mangler ikke varme hender. Men god kreftbehandling mangler.
hemali Mening: Kreftforeningen svøper sine ord i deilige visjoner. Det treffer lommeboken.
Lege Fedon Lindberg: Mine beste råd for å forebygge kreft.
Lege Øyvind Torp: – Prekært behov for annen type kost til kreftpasienter.

Referanser og kunnskap

Professor Dr. Thomas Seyfried på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=KusaU2taxow
Dr. Thomas Seyfried, bok: Cancer as a metabolic disease. 
Forskning: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3941741/
News Medical: https://www.news-medical.net/health/Is-Cancer-a-Metabolic-Disorder.aspx
Dr. Joseph Mercola: Why cancer needs to be treated as a metabolic disease.

– Annonse –

– Annonse –