I over fem år har jeg levd glutenfritt og har brukt nesten like lang tid på å få dreisen på bakst. Disse rundstykkene har jeg testet meg frem til og endelig er jeg fornøyd!
Derfor vil jeg dele oppskriften med Hemalis lesere! Disse rundstykkene er uten meltyper fra mais og ris og inneholder heller ikke fiberhusk. Sistnevnte blir jeg nemlig ikke helt venn med smaken på, selv om den kan være en god hjelp til fordøyelsen. Liker du fiberhusk, tilsett en teskje i oppskriften.
Havregryn er naturlig glutenfri og er rik på jern, protein, sink, magnesium, folsyre, kalium og vitaminene B1 og B6. Havre er også rik på sunne plantestoffer som kostfiber og betaglukan. Havre kan bidra til å senke blodsukkeret og kolesterolet og gir næring til de sunne tarmbakteriene.
Egg blir omtalt som naturens egen vitaminkapsel og har et høyt innhold av protein, enumettet fett, vitamin D, vitamin E, riboflavin, folat, vitamin B12, selen og fosfor. Den innholder også vitamin A, jern, sink og jod.
Mandelmel bidrar med vitaminer, fiber, mineraler og antioksidanter. Inneholder også mangan, magnesium og vitamin E.
Du trenger
5 dl havregryn
3 dl mandelmel
3 egg
2 dl Kefir (evnt den tykke delen av kokosmelk for melkefritt alternativ)
1 finrevet gulrot
2 ts chiafrø
1,5 ts bakepulver
1 ts salt
-Annonse-
Les også: Også høna blir hva hun spiser!

Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt sammen. La gjerne deigen svelle en halvtimes tid, men dette kan sløyfes. Bruk en spiseskje til å forme rundstykkene og legg dem på en bakepapirkledt stekebrett. Stekes midt i ovnen på 180 grader i 25-30 min (avhenger av ovnen). Avkjøles på rist og oppbevares i kjøleskap.
Nyt rundstykkene med godt pålegg som kokte egg, eggerøre, spekeskinke og påleggssalat eller ved siden av suppe.
Flere oppskrifter fra Hemali
Rå kakao med sopp
Styrkedrikk for immunforsvaret
Frisk rødbetelatte laget i blender
Pimpa havregrøt