Søk
Close this search box.

Helt rå pepperkaker!

Pepperkaker Pepperkakekuler

Den gode smaken av pepperkaker helt uten hvitt mel og raffinert sukker -går det an, da? Javisst!

Du trenger ikke en gang å skru på stekeovnen! Men det skal være sagt; det ser ikke ut som pepperkaker. Ingen kone, mann, stjerner og hjerter. Men trillende runde kuler stappfulle av næring.

Til ca 12 kuler trenger du:

 • 2 dl mandler (evnt cashewnøtter)
 • 1 dl havregryn
 • 10 dadler uten sten
 • 1,5 ss smør (for melkefri variant bruk kokosfett i like stor mengde)
 • 2 ts ceylonkalel
 • 1,5 ts malt ingefær
 • 1 ts malt nellik
 • (1 ts lønnesirup)
 • 1 ts havsalt
 • Foodprosessor

-Annonse-

Se også: Litt mer blodsukkervennlige kokosmakroner

Fremgangsmåte

Start med å varme mandlene på 100 grader i ca 10 minutter i stekeovnen (følg med så de ikke blir brent). Ha alle ingrediensene i en matmølle og kjør til klissete deig. Kanskje må du stoppe underveis og skrape deigen ned fra kantene. Smak på deigen! Trenger den mer krydder? Skal den være søtrere? Tilsett i såfall en liten klunk lønnesirup.

Form deigen til runde kuler. Legg dem i en glassbeholder (evnt kakeboks) og sett det i kjøleskapet. Etter ca en time har kulene hardnet og er klare til å spises. Oppbevares i kjøleskap.

Næringsrike dadler

Daddel er en gammel kulturplante som opprinnelig kommer fra India og har vørt dyrket i 8000 år. Tørkede dadler har et høyt innhold av kalium, samt kalsium, svovel, jern, selen, fosfor, mangan, kobber og magnesium. Kalium bidrar til normal muskelfunksjon og til å opprettholde normalt blodtrykk. Tørkede dadler har et høyt innhold av kostfiber og kan derfor være gunstig for fordøyelsen.

Det er viktig å være klar over at dadler inneholder mye sukkerarter. Men i motsetning til raffinert sukker som ikke inneholder næringsstoffer utover sukker, inneholder dadler overnevnte vitaminer, mineraler og kostfiber som har gunstig effekt på kroppen. En annen god nyhet er at ceylonkanelen bidrar til å dempe blodsukkerstigningen.

Tips! Fiken, som også smaker av jul, har noe mindre sukkerarter enn dadler. Disse kan også brukes i kulene, men setter noe mer smak enn dadler.

Kilde

Frukt.no
Vektklubb.no


Siste fra Hemali

Robert Malone: Pinlig berørt over å kalle meg vaksine- og bioforsvarsekspert
Journalist Mona Wikøren i Hemalipodden: – Jeg pushet frykt.
Jan Raa: – Reinspikka propaganda om mRNA.
Hemalis kritikere, dere eier sannheten like lite som oss!

– Annonse –

– Annonse –

2 kommentarer

  1. Hei! Ja, du kan bytte ut havregryn med nøtter. Du vil kanskje trenge noen flere dadler for å få deigen seig. Lykke til og god jul! Mvh Guro

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *